tabanovic.comtabanovic.com

Dobro došli na sajt za lektiru, gramatiku, testove, horoskop i snove

jevrejski horoskop

Akrav - Škorpija

Rođeni od 23. 10. do 22. 11.

Autor: Petar Jokić

tabanovic.com

Vladajuća planeta: Mars, Pluton

Element: Voda

Osobina: strast

Kvalitet: stalan

Mana: agresivnost

Boja: crvena

Dragi kamen: ahat

Metal: čelik

Biljke: šipak, pelin i čemer

Životinja: škorpion

Voli: seks, rizik, magiju

Ne vole: izdaju

Ključne reči: strastvenost, erotičnost, ambicioznost, osvetoljubivost

Životni vek: više od 80 godina

Karakterne osobine Akrava (Škorpije)

Osobe rođene u znaku Akrava (Škorpije) su jake, hrabre, beskompromisne, energične i pametne ličnosti. Imaju logičan i razborit način razmišljanja i zaključivanja, ali su uvek ostrašćene. Pored toga, one su ozbiljne, kompetentne, lojalne, borbene i poseduju razvijen smisao za ono što je praktično. Mistične su i magične, tajanstvene i veoma strastvene. Imaju naglašen intres i smisao za sve oblike okultizma. Nikad se ne upuštaju u ciljeve koje nisu prethodno sagledale i locirale. Pouzdane su i vrlo osetljive. Da bi postigle svoje ciljeve, obično ne biraju sredstva i znaju, ako je to potrebno, da budu i agresivne. Agresivnost je deo njihove prirode, ali u normalnim okolnostima – mogu da budu mirne i plemenite. Nisu konformisti, ali znaju da budu ljubomorni i posesivni, a često i egoistični. Akrav ponekad ima mračnu prirodu, pa je večito nezadovoljan, težak, licemeran, prkostan i pakostan. Spolja deluje kao flegmatik, ali je unutra kolerik. Ipak, zna da bude vrlo principijelan i vredan.

Dom i porodica

Brine se o svojoj porodici i osobama do kojih mu je stalo. Prema partneru oseća duboke emocije i strast i vrlo je posesivan, često do samouništenja. Vernost je imperativ i sama pomisao na preljubu ga dovodi do besa. Poseduje izrazitu magnetičnost za suprotan pol i najseksualniji je od svih horoskopskih znakova. Uvek je željan erotskog uzbuđenja, pa partneru nije lako da ga zadovolji. Voli dom i svoju decu kojoj se trudi da ispunjava sve želje.

Posao

Ekonomija mu ide od ruke. Vezan je za sticanje materijalnih dobara. Dobro se snalazi na poslovima rekonstrukcije, reorganizacije i traženja novih rešenja i mogučnosti. Ako se opredeli za to može biti izvanredan oficir, policajac, tehničar, vaspitač. Zbog svog buntovništva Akravi su često revolucionari, buntovnici i anarhisti. U poslu ne znaju za kompromis kada je u pitanju određen zadatak i postizanje zadatog cilja. Strogi su i nepopustljivi prema svojim saradnicima i potčinjenim, ali najpre prema sebi. Ne traže razumevanje i milost za sebe, ali nisu popustljivi ni prema drugima.

Zdravlje

Generalno govoreći, Akravi u proseku su dobrog zdravlja. Slabe tačke i obolenja su im genitalni organi, ginekološke smetnje, ciste, abortusi, problemi kod testisa. Pored toga kod muškaraca su osetljivi glava, uši, zubi, kičma i noge, a kod žena jetra, zubi i oči. Kritične godine za muškarca su u detinjstvu, zatim 20., 42. i 47. Ukoliko to preživi dugo će živeti, preko 80 godina. Kod žena su kritične godine 18-ti mesec, 9., 15., 18. i 34. Rođeni u ovom znaku treba da paze na dobru cirkulaciju krvi, na vene, da izbegavaju duže stajanje i da nađu načine da troše višak energije koji poseduju.

Jevrejski horoskop

 

Gedi (Jarac)

 

Deli (Vodolija)

 

Tale (Ovan)

 

Šor (Bik)

 

Teomim (Blizanci)

 

Sartan (Rak)

 

Arieh (Lav)

 

Betula (Devica)

 

Moznaim (Vaga)

 

Akrav (Škorpija)

 

Kešet (Strelac)

 

 

CONTACT