tabanovic.comtabanovic.com

Dobro došli na sajt za lektiru, gramatiku, testove, horoskop i snove

Jevrejski horoskop

Tale (Ovan)

Rođeni od 21. 3. do 20. 4.

Autor: Petar Jokić

tabanovic.com

Vladajuća planeta: Mars, Pluton

Element: Vatra

Osobina: Strast

Kvalitet: dominantnost

Mana: netolerantnost

Boja: crvena

Dragi kamen: dijamant

Metal: čelik

Bilje: borovina

Životinje: ovce, ovnovi

Voli: prirodu, umetnost, romantiku

Ne voli: nasilje, hladnoću i oružje

Ključne reči: odlučnost, agresivnost, ljubomora, uzbuđenje, uniforma...

Životni vek: više od 78 godina

Karakterne osobine Tale (Ovna)

Osobe rođene u znaku Taleta imaju vatrena i žestoka osećanja. Lako i naglo se uzbuđuju, pa često nemaju dovoljno strpljenja niti samokontrole. Volja im je snažna i dominantnija od razuma. Kolerični su i eruptivni. Znaju biti grubi, brzopleti i netolerantni. Često su jednostrani i prebrzo donose sudove, ali su ipak sistematični. Izgled im je vitak. Imaju čvrst i odlučan hod, energičan izraz lica i tanke stisnute usne. Društveni su, mada se teže snalaze u kolektivu. Mešaju se u sve i svašta, svadljive su prirode i veoma drže do sebe I svojih stavova. Imaju puno vrlina: pošteni su, iskreni, časni, verni, tačni, hrabri, patriote, istinoljubivi, često heroji. Mane su im što potcenjuju opasnost, nagli su i jednostrani, sujetni, netaktični, rasipaju snagu, netrpeljivi su, a znaju biti i despoti.

Dom i porodica

U ljubavi su strasni i ljubomorni. Stalno traže uzbuđenja, koja, ako ne mogu naći kod kuće, traže na drugim mestima. Žena Tale je elegantna, živahna, izazovna, strastvena, ali i časna, pozira, voli erotiku i ljubomorna je. Taleti najčešće imaju skladne odnose sa Moznaimima (Vagama), Kešetima (Strelcima) i Ariehima (Lavovima), a teško se slažu sa Sartanima (Rakovima) i Gediima (Jarčevima).

Posao

Najviše im odgovaraju zvanja u kojima se traži temperament i stalna aktivnost: sport, vojska, industrija, građevinrstvo, metalurgija, itd. Vole kratke i brze poslove. U poslu su stalno napeti, dobri su organizatori, veoma su pedantani i odgovorni. Sudbina im je da radom sve stiču, bez velike pomoći sa strane. Nemaju sreće u kocki, špekulacijama, politici i u poslovima koji zahtijevaju pretvaranje, tolerantnost i diplomatiju. Mogu postati žrtve sopstvenih ambicija, a mogu stradati i od prenaprezanja.

Zdravlje

Zbog svog eruptivnog temeperamenta, alkohol i poroci za njih mogu biti veoma opasni. Otporne su konstitucije i lako podnose napor. Bolesti od kojih najčešće pate su nagle i jake temperature, glavobolje, anemije, neuralgije, uho i nos, zubi, udarci, akutne bolesti, bubrezi. Lako se oporavljaju. Za njih je preporučljivo da u interesu zdravlja jedu laku hranu, bez jakih začina i žestokih pića.

Jevrejski horoskop

 

Gedi (Jarac)

 

Deli (Vodolija)

 

Dagim (Ribe)

 

Šor (Bik)

 

Teomim (Blizanci)

 

Sartan (Rak)

 

Arieh (Lav)

 

Betula (Devica)

 

Moznaim (Vaga)

 

Akrav (Škorpija)

 

Kešet (Strelac)

 

CONTACT