tabanovic.comtabanovic.com

Dobro došli na sajt za lektiru, gramatiku, testove, horoskop i snove

Jevrejski horoskop

Betula (Devica)

Rođeni od 24. 8. do 22. 9.

Autor: Petar Jokić

tabanovic.com

Vladajuća planeta: Mars, Pluton

Element: Vatra

Osobina: humanost

Kvalitet: tačnost i rad

Mana: sitničavost

Boja: crvena

Dragi kamen: dijamant

Metal: čelik

Biljke: detelina i kopriva

Životinje: pegaz

Voli: deliti savete

Ne voli: brzopletost

Kjučne reči: entuzijazam, posao, temeljitost, kvalitet, štedljivost...

Životni vek: više od 78 godina.

Karakterne osobine Betula (Devica)

Osobe rođene u znaku Betula su savesne, dobre, obrazovane, intelektualne, racionalne, vredne i skromne. Vole tačnost i red, kritičkog su duha, znaju biti uporne do tvrdoglavosti i ponekad preteruju u delenju saveta i u kritikovanju. Humane su i spremne da svakome pomognu, neretko čak i na svoju štetu. Stidljive su i to preterano, lako ranjive i često se bez razloga osećaju manje vrednim od drugih.

Posao

Kompleks manje vrednosti im puno smeta u životu i u karijeri. U sebi znaju dugo da nose svoja nezadovoljstva, previše su principijelne. Ako na vreme ne budu primećene - često prolaze nezapažene, iako su nesumnjivih kvaliteta. Naivne su, usamljene i nedovoljno im se priznaju zasluge. Poslovi im idu bolje od ljubavi. Prviše se plaše za svoje zdravlje, veoma insistiraju na higijeni i urednom životu, a često su pravi hipohonderi. Iako su veliki čovekoljupci, Betule kriju svoja osećanja, koja su dosta hladna i odmerena.

Dom i porodica

Pošto im je posao najvažniji, porodica i kuća zbog toga znaju da trpe. Veoma su štedljive, sitničave i velike račundžije. Ekonomične su i znaju da vode domaćinstvo i posao, mada da se ponekad izgube, previše vodeći računa i insistirajući na detaljima. Zbog svoje preterane urednosti i higijene Betule nisu previše vezane za seks i erotiku. Veza sa partnerom u prvom planu mora biti intelektualna. Zbog svoje urođene stidljivosti i prevelike opreznosti veoma teško nalaze partnere, iako su osobe rođene u ovom znaku obično lepi ljudi. Dosta su verne i nemaju potrebu niti sklonost da menjaju partnera. Kada se opredele za jednog partnera, onda su mu obično privržene, sve dok ih potpuno ne razočara i izgubi njihovu naklonost..

Zdravlje

Betule imaju osetljivi stomak, creva i trbušnu maramicu. Sklone su stomačnim čirevima i poremećajima u varenju. Preosetljivog su nervnog sistema, a znaju da pate od vrtoglavice i glavobolje. Kod muškaraca su pored toga osetljive uši, oči, srce i noge, a kod žena su česte migrenozne tegobe i bolesti genitalnih organa. Kritične godine za muškarce su 13., 28. i 40., a za žene 3., 8., 9. i 16. Veći zdravstveni rizik če imati oko 37. godine.

Jevrejski horoskop

 

Gedi (Jarac)

 

Deli (Vodolija)

 

Dagim (Ribe)

 

Tale (Ovan)

 

Šor (Bik)

 

Teomim (Blizanci)

 

Sartan (Rak)

 

Arieh (Lav)

 

Moznaim (Vaga)

 

Akrav (Škorpija)

 

Kešet (Strelac)

 

 

CONTACT