tabanovic.comtabanovic.com

Dobro došli na sajt za lektiru, gramatiku, testove, horoskop i snove

Jevrejski horoskop

Moznaim (Vaga)

Rođeni od 23. 9. do 22. 10.

Koje su vam kritične godine?

Autor: Petar Jokić

tabanovic.com

Vladajuća planeta: Venera

Element: Vazduh

Osobina: osećaj za pravdu

Kvalitet: plemenitost

Mana: neodlučnost

Boja: sve nijanse plave i ružičasta

Dragi kamen: opal

Metal: bronza

Biljka: tuja

Životinje: gušter

Voli: lepe manire i eleganciju

Ne vole: pesimizam

Ključne reči: harmonija, estetika, humanost, pravednost, diplomatija…

Životni vek: više od 80 godina.

Karakterne osobine Moznaima (Vage)

Vedre su naravi, društveni, nežni, učtivi i rafiniranih ophođenja. Mudri i logičnog razmišljanja, diplomatski oprezni i imaju jak osećaj za istinu i pravdu. Vole harmoniju, umetnost i po prirodi su estete. Dinamični su, u večitom kretanju, ne podnose nikakve grubosti i teže mirnom rešavanju nesporazuma i konfliktnih situacija. Uvek koriste svoj neosporni šarm da bi prevazišli sporne situacije i da bi ubedili sagovornika. Vole da daju savete koji su puni mudrosti. Veoma dobro znaju da razlikuju dobro od lošeg. Od loših osobina može se navesti njihova česta neodlučnost, ali i nestabilnost u nekim situacijama. Zbog toga postaju veoma osetljivi i ponekad agresivni. Lako se uznemire i nepoverljivi su. Mrze napete situacije i mnogo oklevaju pre nego što se odluče da reaguju. Previše insistiraju na ličnom stavu, svom viđenju situacije koja se odigrava i znaju da smetaju drugima. Ponekad znaju da preteruju u svom insistiranju da se nađe kompromis i kod beznadežnih situacija. Sve posmatraju kroz svoje emocije i skloni su da se opredeljuju za krajnosti. Moznaimi vole dobro da pojedu i popiju, vode intenzivan društveni život na prijemima, svečanostima, skupovima i izlascima. Polažu na eleganciju, lepu i modernu garderobu, parfeme i veoma vole kvalitetne stvari.

Dom i porodica

Sa partnerom razvijaju rafinirane osećaje i stvaraju mir i harmoniju. Erotika im je važna, ali nije najvažnija u životu. Potrebna im je pažnja, etika i emotivnost. Dobri su bračni partneri i roditelji. Veoma vole decu i u porodici se o njima podjednako staraju i otac i majka. Ekonomično se ponašaju i bez potrebe nikad ne rasipaju novac, mada se trude da sebi i porodici ne uskraćuju životna zadovoljstva.

Posao

Zbog svoje komunikativnosti, diplomatičnosti i takta, najviše im odgovaraju dinamični poslovi u kojima ostvaruju puno kontakata sa drugim ljudima. Mogu biti dobri advokati, sudije, trgovci, glumci.

Zdravlje

Zdravlje im u velikoj mjeri zavisi od raspoloženja, pa čak i od meteoroloških uslova. Slabe tačke su im bubrezi, anus, mokraćne infekcije, ciste i hemoroidi. Pored toga, kod muškaraca su osetljivi glava, stomak, vrat i oči, a kod žena glava, vrat, trbuh, creva i noge. Kritične godine za muškarce su 11., 24., 31. i 37., a kod žena 2., 6., 11., 32. i 62. Rođeni u znaku Moznaima treba da izbegavaju duža sedenja, jahanja i vožnju biciklom. Potrebno je da vode računa da uvek piju zdravstveno ispravnu vodu kako bi izbegli infekcije mokraćnih kanala. Važno je da se trude da budu dobro raspoloženi. Njihova biljka je tuja, a dragi kamen - opal.

Jevrejski horoskop

 

Gedi (Jarac)

 

Deli (Vodolija)

 

Dagim (Ribe)

 

Tale (Ovan)

 

Šor (Bik)

 

Teomim (Blizanci)

 

Sartan (Rak)

 

Arieh (Lav)

 

Betula (Devica)

 

Akrav (Škorpija)

 

Kešet (Strelac)

 

 

CONTACT