tabanovic.comtabanovic.com

Dobro došli na sajt za lektiru, gramatiku, testove, horoskop i snove

Jevrejski horoskop

Šor (Bik)

Rođeni od 21. 4. do 20. 5.

Autor: Petar Jokić

tabanovic.com

Vladajuća planeta: Venera

Element: Zemlja

Osobina: stalan

Kvalitet: čast

Mana: gramzivost

Boja: zelena

Dragi kamen: topaz

Metal: gvožđe

Biljke: kupus i zelje

Životinje: krave

Voli: luksuz, kuću

Ne voli: promene i nesigurnost

Ključne reči: upornost, izdržljivost, doslednost, tvrdoglavost, tromost

Životni vek: više od 74 godine

Karakterne osobine Šor (Bika)

Osobe rođene u znaku Šora su uporne, marljive i čvrsto stoje na zemlji. Poverljiva su i u svemu se na njih možete osloniti. Šor (Bik) je dobar organizator i efikasan realizator. Otvoren je i častan, hrabar i tolerantan. Voli umetnost i prirodu, emotivan je i nežan. No, zna da bude tvrdoglav, dogmatičan, ponosan i osvetoljubiv. Veliki je materijalista, gramziv je i popustljiv prema sebi. Uživa u raskoši, len je, a može biti spor, osoran i netolerantnog duha. Veoma je ljubomoran i posesivan. U svemu traži sigurnost i ukoliko jednom donese odluku nikad se ne vraća nazad. Veliki je zaljubljenik u život. Žudi za radošću i srećom i trudi se da ih širi oko sebe. Pridaje veliku važnost ljubavi i seksu. Svog partnera podržava u svemu, iskazuje razumevanje i vernost. U osnovi je dobroćudan, mada je oprezan i nepoverljiv prema osobama koje ga okružuju. Njegovo poverenje nije lako steći. Kada ga zahvati dobro raspoloženje, tek tada počinje da se otvara. Prijatna okolina, jelo, piće i dobra muzika imaju na njega relaksirajući i blagotvoran uticaj.

Dom i porodica

Dobar je domaćin, vezan za ognjište, porodicu i decu. Privržen je svojim principima i poštuje ustanovljeni red. Lojalan je i odan svojoj porodici, zavičaju i domovini. Veoma je milosrdan prema slabima i siromašnim i uvek je spreman da im pomogne.

Posao

Odlično se snalazi u finansijama i dobro ekonomiše. Zna dobro da investira i u stanju je da napravi novac tako reći ni od čega. Voli luksuz, da troši i da kupuje. Ako nije tako, Šor zna da bude tvrdica kakvog je teško i zamisliti. Vezuje se za materijalne, čvrste i solidne stvari. Uspeva kao preduzimač, u poljoprivredi, kao investitor i graditelj. Ima umetničkih sklonosti i može biti izuzetan talenat.

Zdravlje

Slabe tačke Šora su grlo, vrat i ramena. Moguća oboljenja su angina, išćašenje ramena, tumor u grlu. Potrebno je da izbegava promaje, jer one uzrokuju upale grla. Dobro je da često ispira grlo radi sprečavanja mogućih infekcija. Sklon je gojaznosti zbog neumerenog uživanja u jelu i piću. Pati od čestih gorušica i dobro bi bilo da povede računa o holesterolu. Slabe su im tačke stomak, oči, noge i srce. Biljke Šora su kupus i zelje, a dragi kamen mu je topaz, koji snižava temperaturu i ublažuje groznicu. Najviše zdravstvene probleme muškarci doživljavaju u periodu od 3. do 34. godine, a za žene su kritične 5., 7., 11. i 41. godina. U proseku žive 74 godine.

Jevrejski horoskop

 

Gedi (Jarac)

 

Deli (Vodolija)

 

Dagim (Ribe)

 

Tale (Ovan)

 

Teomim (Blizanci)

 

Sartan (Rak)

 

Arieh (Lav)

 

Betula (Devica)

 

Moznaim (Vaga)

 

Akrav (Škorpija)

 

Kešet (Strelac)

 

 

CONTACT