tabanovic.comtabanovic.com

Dobro došli na sajt za lektiru, gramatiku, testove, horoskop i snove

Zdravlje

Kako očistiti jetru

Autor: Petar Jokić

Evo kako sam čistio jetru, žučne kanale i creva. S obzirom na to da imam problema sa trigliceridima i holesterolom, odlučio sam da malo pažnje posvetim svojoj jetri. Pošto farmaceutske supstance nose više štete nego koristi, spas sam potražio u lekovitom bilju. Nedavno sam na Internetu pronašao jedan recept za čišćenje jetre, žučnih kanala i creva i za vikend ga isprobao. Osećam se mnogo bolje, pa evo, možda još neko želi da isproba. Nema nikakvih neželjenih posledica, samo traži malo discipline i istrajnosti. Za čišćenje jetre, žučnih kanala i creva treba vam dva dana:

Recept

tabanovic.com

 • 4 kesice po 10 grama gorke soli (Magnezijum sulfat). Ima ga u apotekama;
 • 1,5 dcl najkvalitetnijeg maslinovog ulja,
 • 2 crvena grejpfruta.
 • Prvog dana u 6 časova doručkujete (voće, povrće, med, hleb i sl, ali nikako nešto što ima masnoće u sebi, ili konzervansa. Ne smete piti alkohol, kafu, gazirane sokove.
 • U podne ručate (nešto kao za doručak, bez masti svih vrsta), popijte voćni sok (najbolje da ga sami iscedite od zdravih jabuka).
 • Posle 14 časova više ne smete ništa jesti i piti čak ni vode. Zato pre toga popijte malo prokuvane vode.
 • U 16 časova jednu kesicu gorke soli (Magnezijum sulfat) rastopite u čaši mlake vode i popijte. Posle toga možete isprati usta i popiti malo vode.
 • U 20 časova rastopite drugu kesicu gorke soli i popijte kao i prvu.
 • U 21 i 30 časova pripremite smesu za čišćenje jetre.
 • Ručno iscedite sok iz dva grejpfruta i sipajte u posudu sa poklopcem, dolijte 1,5 dcl maslinovog ulja i dobro izmućkajte.
 • U 22 časa još jedanput izmućkajte pripremljenu smesu i popijte je u roku od 5 minuta. Malo je otužno, ali da vam bude lakše, mislite na zdravlje. Nakon toga odmah legnite na leđa ili levi bok i budite mirni bar 20 minuta. Pokušajte zaspati, ali iz kreveta ne ustajte.
 • Napomena: Meni je najteže bilo gladovanje od 14 sati do 22 uveče, jer, čim popijete smesu grejpfruta i maslinovog ulja, glad iščezne.
 • Sledećeg jutra u 6 časova popijte treću kesicu gorke soli na način već opisan i opet idite u krevet.
 • U 8 časova popijte zadnju (četvrtu) kesicu (10 grama) gorke soli i vratite se u krevet.
 • U 10 časova možete jesti. Počnite sa voćnim sokom, u 11 časova možete jesti laku hranu bez masnoća.

tabanovic.com

Pažnja:

Već od jutra imaćete dijareju što je posledica gorke soli. Uzmite baterijsku lampu i u WC šolji pogledajte zeleni grumenčići plivaju jer su od holesterola. Može ih biti raznih veličina, to je znak da ste pročistili jetru, žučne kanale i creva. Napomena: Kod većine ljudi, u jetri se nalaze paraziti. Oni će sprečiti da očistite svoju jetru od kamenca. Preporučuje se da pre čišćenja jetre uništite parazite.(Ja nisam, jer nisam imao vremena da čekam, a možda ih i nemam jer konzumiram beli luk) Čistite svoju jetru 2 puta godišnje.

Tretman magnezijum sulfatom

Tretman magnezijum sulfatom kod trudnica izloženih povećanom riziku od preranog porođaja, smanjuje mogućnost da novorođenče oboli od cerebralne paralize, zaključili su stručnjaci sa Univerziteta u australijskom gradu Adelejdu. Prevremeno rođena deca su, inače, izložena velikom riziku od cerebralne paralize, podseća Rojters. Tim iz Adelejda je do ovakvog zaključka došao na uzorku od 6.145 trudnica, od kojih su neke pred porođaj bile tretirane magnezijum sulfatom, dok su druge dobijale placebo. Utvrđeno je da je magnezijum sulfat smanjio rizik od cerebralne paralize novorođenčadi za 32 odsto. Osim toga, za 39 odsto je smanjen rizik da se kod beba javi značajnija nesposobnost izvođenja određenih pokreta. Pri tom, terapija magnezijum sulfatom nije uticala na mortalitet novorođenčadi, niti na neka neurološka oštećenja u prvoj godini života deteta.

Magnezijum sulfat (gorka so)

Ako se gorka so da trudnicama koje su izložene riziku preveremenog porođaja, šanse da se njihovim bebama kasnije ustanovi cerebralna paraliza mogu biti značajno umanjene. Lekari su ustanovili da je sa magnezijum sulfatom, rizik od umerene do ozbiljne cerebralne paralize među bebama koje su preživele, bio umanjen za 45 odsto. Magnezijum sulfat je usporio učestalost kontrakcija i porođaj je bio odložen. Istraživači veruju da su mineralni sastojci pomogli u kontroli protoka krvi kod majke i poboljšali dovod kiseonika u bebin mozak. Studija je objavljena u časopisu Američkog medicinskog udruženja.

Lek za holesterol - ovde

 

IMELA lek za srce - ovde

 

 

CONTACT